Ciutat

La Generalitat concedirà beques de menjador del 100% el curs vinent

4.1 A 4 COL.La Generalitat subvencionarà el curs vinent el 100% del cost del menjador a aquelles famílies més necessitades. Fins aquest curs les beques han cobert el 50% i la resta ho han aportat els ajuntaments.

ELISABETH ÁLVAREZ

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, explica que «una de les novetats pel curs vinent és que hi haurà beques al 100% del cost del menjador, ja que s’ha detectat que hi havia famílies que havien de renunciar a la beca perquè no podien pagar-ne el 50% restant, que moltes vegades acabaven assumint els ajuntaments».

Per detectar les famílies beneficiades, els serveis d’Educació han fet un treball conjunt amb les escoles.

Gestió comarcal

La concessió de les beques és gestionada pel Consell Comarcal, que durant el curs ha reclamat en vàries ocasions al Govern un augment de la dotació de fins a 8,3 miliones d’euros per cobrir totes les peticions. Finalment, el curs s’ha tancat a la comarca amb un total de 5.903 alumnes becats. En un primer moment es van poder atorgar 4.933 beques, amb un pressupost de 3.123.882 euros. Després d’una aportació extraordinària de 365.000 euros per part d’Ensenyament, se’n van sumar 970 més. En total s’ha comptat amb un pressupost de 3.489.817 euros.

Comentaris
To Top