Ciutat

Els Castellers de Sabadell «ja són colla de 9»

7.1 a 2colEls Saballuts ja són, de totes totes, una colla de 9. Diumenge al migdia, ni més ni menys que a casa –la Plaça de Sant Roc– i en el marc de la seva Diada en ple vintè aniversari de la colla, van aconseguir descarregar el 3d9 amb folre que havien aixecat, per primer cop en la seva història, al Concurs de Tarragona.

Feia exactament tres setmanes d’aquesta fita. L’eufòria verda va envair la plaça. Abraçades, crits, llàgrimes i un corejat «Els Saballuts som collonuts» van certificar, ara sí, que els Castellers de Sabadell són colla de 9. El qualificatiu «històric» es va repetint darrerament en les fites de la colla local, però la jornada ho va ser. Prop de 300 Saballuts reunits a plaça ho van fer possible.

Des del balcó de l’Ajuntament, s’ho mirava el casteller lesionat que, a dosos, susbtituïa a plaça el propi alcalde, Joan Carles Sánchez. La primera ronda, just després dels pilars de 4 caminats, els sabadellencs van fer la torre de vuit amb folre (2d8f), la cinquena que descarreguen de manera consecutiva

Comentaris
To Top