Opinió

Sabadell Guanyarà: tot depèn de tu

Des del dia que ens vam presentar ens han fet tota mena de preguntes sobre el que pretenem, potser és tant estrany que un grup de ciutadans vulguin intervenir en la vida política sabadellenca que ha deixat molta gent en desorientada. Exposaré les més significatives a veure si podem donar una mica de llum en aquest llarg camí cap a les eleccions municipal de maig de 2015.

Sou una candidatura? Som un grup impulsor que promou una candidatura, és a dir, un grup de ciutadans que preocupats per la dispersió de vots entre moltes opcions està intentant posar d’acord a molts grups i persones per un projecte de ciutat.

Us presentareu a les eleccions? Sí, si obtenim el suport d’un grup suficient de ciutadans i grups socials.

Quin és el vostre diagnòstic sobre l’estat de la ciutat? La ciutat pateix almenys tres crisis. La primera són les conseqüències socials de la crisi econòmica la més important des de la crisi del tèxtil als anys setanta, provocada per les entitats financeres privades. La segona és que estem davant una gran crisi política a la ciutat, la més important des de 1979 degut al cas Mercuri. La tercera, la crisi general dels partits que es reflecteix a la nostra ciutat.

Sou una altra candidatura més d’esquerra? No, som una metodologia per fer un candidatura. Volem arribar als desencantats del PSC, a la gent ICV, EUiA, Podem, Procés Constituent i, sobretot, a aquella gent que no és de cap partit i que està preocupada per la ciutat i se’n vol tornar a sentir orgullós. Però volem ser clars, si no ho aconseguim no serem la candidatura 34 de Sabadell.

A qui us dirigiu? Hi ha 40.000 ciutadans que no saben què votaran a les eleccions municipals, que estan preocupats per la situació de la ciutat i que creuen que hi ha d’haver una reacció ciutadana que retorni al bon govern.

Per què el nom Sabadell Guanyarà? Per dues raons. Perquè fou l’eslògan de la candidatura guanyadora del PSUC de l’any 1979, any emblemàtic de la recuperació de la democràcia i perquè té un alè de Guanyem Barcelona, una proposta trencadora i fresca que ens agrada. Aspirem a ser els referents de Guanyem Barcelona a la ciutat. És doncs tradició i modernitat alhora.

Per què dieu que és una candidatura per quatre anys? Per dues raons. En primer lloc perquè estem en una ciutat malalta i pensem que és imprescindible un parèntesi guaridor. En segon lloc perquè estem assistint a una crisi dels partits i caldrà veure d’aquí a quatre anys quin panorama queda. I que mentrestant la Sabadell no s’aturi en la ingovernabilitat. També diem que un any abans del 2019, ens plantejarem si presentar-nos a un segon mandat.

Com us afecta el panorama de la política catalana? En res. Sabadell haurà de buscar les solucions en els propis sabadellencs. No podem esperar que vinguin les solucions des de fora de la ciutat.

I com us afecta el procés sobiranista? Sigui quin sigui el futur del país, federal o independent, la ciutat de Sabadell haurà de tenir els seu diagnòstic, les seves solucions i els seu equip per posar-hi remei. En el grup impulsor hi ha persones que veuen el futur del país amb molta diversitat, però que coincidim tots en els remeis per la ciutat.

Com escollireu la candidatura? El cap de llista serà escollit per unes primàries obertes a tots els adherits. I la candidatura, que serà paritària, tindrà en compte totes les sensibilitats, tots els barris i oferirà un equip potent per governar la ciutat. Serà aprovada per l’assemblea d’adherits i en un procés transparent.

Per què he de firmar? Perquè aquest projecte sorgeix de la ciutadania i sense el suport de la ciutadania no s’aconseguirà treure la ciutat del pou on està situada. Si no firmes, el més probable és que la dispersió del vot de centreesquerra faci que tinguem o bé quatre anys de continuisme suïcida o bé quatre anys d’ingovernabilitat. Tot depèn de la reacció de la ciutadania, el futur està a les teves mans.

“Sigui quin sigui el futur del país, federal o independent, Sabadell haurà de tenir les seves solucions i els seu equip per posar-hi remei”

Comentaris
To Top