Ciutat

La campanya electoral de les municipals comença abans de mitjanit de dijous

4.1 A 3 COL

Tot i que les 0 hores d’aquest divendres comença campanya electoral de les eleccions municipals del 24 de maig, la majoria de candidatures opten per celebrar actes a partir de les 20 hores d’aquest dijous.

Un total d’11 candidatures locals concorren als comicis, el mateix nombre que ara fa quatre anys tot i que l’un escenari polític és força diferent. De les 11 candidatures, només 6 repeteixen. La resta són grups que es presenten per primera vegada a la ciutat o que han sorgit en els darrers mesos. Això ha generat un panorama polític de la ciutat més que fragmentat.

Les candidatures que repeteixen són el PSC,  CiU, PP, ERC, C’s i PACMA.

Entre les formacions que han fet aparició a la realitat política es troben la Crida, Guanyem Sabadell (Ganemos) i Unitat pel Canvi Sabadell, fruit del trencament i la reestructuració dels partits d’esquerra de Sabadell.

UPyD es presenta per primera vegada, mentre que el Partido Socialista del Trabajo (Internacionalista) ho fa després que es creés ara fa un any a Barcelona.

La Crida per Sabadell ha sorgit com a conseqüència de l’impuls de l’Entesa per Sabadell, la CUP i el Moviment Popular de Sabadell (MSP), mentre que Unitat pel Canvi aglutina als membres d’EUiA, ICV i alguns militants de Podemos que s’hi han adherit a títol individual.

Pel que fa a Guanyem Sabadell (Ganemos), aquest nou partit aplega una part de l’electorat d’EUiA que discrepava amb la direcció nacional del partit respecte la configuració de la llista a Sabadell. Els partits que desapareixen en aquesta legislatura de l’escena municipal són la Plataforma per Catalunya (PxC) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Comentaris
To Top