Arxiu

Sabadell tanca les portes a l’AMI en un ple municipal amb tensions

67Sabadell no formarà part de les localitats adscrites a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El ple municipal celebrat aquesta tarda ha rebutjat per majoria la moció presentada pels grups municipals d’ERC, la Crida i CiU perquè la nostra ciutat s’uneixi a l’AMI . Van votar en contra de la incorporació 15 regidors (PSC, UpC, Ciutadans, guanyem i PP), a favor, 11 (ERC, la Crida i CiU) i es va abstenir el regidor d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Antoni Font.

El debat entre partidaris i contraris ha estat en ocasions intens, però alhora previsible, ja que tots els grups coneixien les postures de cadascú. El que no s’esperava és que un grup d’independentistes, portadors de banderes estelades, contestaren a la votació contrària a l´adhesió a l’AMI amb xiulets, retrets i crits “d´independència” que van obligar l’alcalde a suspendre el ple uns minuts fins que van abandonar el saló de plens per pròpia iniciativa. Van ser els moments més tensos d’una sessió plenària tranquil•la on, excepte el tema de l’AMI, va imperar la cordialitat i els acords.

Prova d’aquest ple de consens va ser l’aprovació per unanimitat de dues mocions. La primera la va presentar el grup municipal de Ciutadans a favor d’adoptar mesures per a la regeneració dels boscos del Rodal després de la ventada del passat 9 de desembre. La segona la va defensar Guanyem i reclamava l’elaboració d’un estudi detallat per decidir, o no, la remunicipalització dels serveis municipals que actualment presten empreses privades.

Comentaris
To Top