Arxiu

El Consorci de Residus impulsa la recollida d’oli domèstic amb 33 nous contenidors a la comarca

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, han donat un nou impuls a la separació selectiva de loli de cuina. Sestan instal·lant 33 nous contenidors que amplien la xarxa de recollida i lapropen a la ciutadania. En total el Vallès Occidental compta ja amb 119 contenidors taronges de recollida doli que, repartits per 17 municipis, donen servei a més de 650.000 persones. D’aquesta manera es facilita el reciclatge de l’oli de cuina per tal de poder-lo usar de nou, transformant-lo en biodièsel i en altres productes com sabó.

El Vallès Occidental disposava fins ara de 86 contenidors de color taronja on portar l’oli de cuina usat en ampolles de plàstic. En les properes setmanes, el Consorci ampliarà en 33 contenidors distribuïts pels diferents municipis, que estaran disponibles per a continuar i millorar aquesta tasca de recollida. Aquest matí ja han quedat operatius els contenidors nous de Barberà del Vallès i de Terrassa. També es poden utilitzar ja els de Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls.

El president del Consorci i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, ha encoratjat els ajuntaments a poder tenir més contenidors arreu de la comarca per evitar que loli de cuina usat es llenci per la claveguera, es podrà reciclar i es podrà reutilitzar. Des del Consorci ho seguirem impulsant per un medi ambient millor per a tothom. Per la seva banda, el vicepresident del Consorci i regidor de Terrassa, Marc Armengol, ha explicat que a Terrassa arribem ara als 25 contenidors a 22 barris de la ciutat, i es sumen a les deixalleries i als punts de deixalleria mòbil a banda de la recollida que es fa porta a porta a establiments. olibarberà2

Comentaris
To Top