Ciutat

Les notícies més destacades del dia a Sabadell

No et perdis el més rellevant de la jornada

Arribem al tram final de setmana amb l’inici de campanya de les últimes hores. La cursa per arribar a la Generalitat ja ha començat. Sabadell s’ha omplert de cartells des d’aquest divendres.

Al llarg d’aquest dijous a la nit, els partits han donat el tret de sortida amb els primers actes i la tradicional encartellada per diferents carrers i places de Sabadell. Un dels més multitudinaris va ser el de Salvador Illa, l’únic cap de llista que va triar Sabadell per l’obertura de la campanya.

Arrenca la campanya electoral a Sabadell amb la mirada posada en el 12-M

L’empresari Pere Puig Ysern (1951), de Sabadell de tota la vida, és el responsable de la comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Transport de la Cambra de Comerç. La mobilitat diària és un dels principals inconvenients de les empreses i veïns de la ciutat i del Vallès, amb la C-58, l’AP-7 i els accessos a Barcelona col·lapsats, i uns trens a prop del límit de la seva capacitat (FGC), o bé condicionats per les incidències i els retards (Rodalies).

Pere Puig (Cambra Sabadell): “El nou túnel d’FGC es vol fer per Sant Cugat perquè hi viuen polítics de dreta i esquerra”

A finals de febrer del 2023, el Govern de la Generalitat va decretar l’entrada en excepcionalitat dels municipis del Vallès Occidental -i tot el sistema Ter-Llobregat– per l’estat crític dels embassaments. Des d’aleshores, la sequera ha emergit com un problema latent, que ha obligat les administracions competents a posar fil a l’agulla davant l’agreujament de la situació.

Un any des de l’excepcionalitat per sequera: el Vallès fa els deures amb el consum d’aigua?

El J.O. té 21 anys i és diabètic. El dia de Sant Jordi va desplaçar-se fins a la farmàcia més propera amb la recepta mèdica per recollir el seu fàrmac. “Van dir-me que no n’hi havia, que s’havia produït una ruptura d’estoc“, explica. El primer que va notar, diu, va ser una sensació “d’angoixa i por”. “Les persones amb diabetis necessitem la insulina per viure”, va pensar. Els dependents de l’establiment li van aconsellar anar a altres farmàcies a preguntar si tenien el medicament.

“No trobava el medicament per a la diabetis a cap farmàcia: vaig passar por”

Fa 60 anys que Tintín parla en català. Va ser a través de Les joies de la Castafiore que l’aventurer va començar a seduir milers de lectors del país, especialment joves. Sabadell, a través de llibreries que feien una aposta forta per publicacions en llengua catalana, va ser un feu important d’amants del còmic.

60 anys de Tintín en català: “Sabadell va jugar un paper important en la difusió del còmic”

Comentaris
To Top