Ciutat

La nit més màgica

Milers de sabadellencs s’han aplegat en la nit més màgica de l’any per rebre als Reis d’Orient. Durant tres hores, els nens i nenes de la ciutat han pogut saludar Melcior, Gaspar i Baltasar, a més dels seus patges i de tota la comitiva, formada per més de 500 voluntaris i voluntàries que els han acompanyat amb diferents actuacions.

Abans del tret de sortida a la Cavalcada, però, l’alcalde Juli Fernández ha fet entrega de les claus de la ciutat als tres Reis en companyia del Lluquet i del Rovelló. Els personatges d’Els Pastorets de La Faràndula i el Teatre Sant Vicenç han tingut així el seu merescut homenatge en l’any del centenari de la publicació de l’obra de Folch i Torres i ho han celebrat recitant un coplet a tots els presents.
Els Reis d’Orient han arribat a Can Deu puntuals, a dos quarts de sis de la tarda, i les famílies que omplien el carrer de les Palmeres els han rebut enmig de la música i un ambient molt festiu al crit de ‘Benvinguts!’. Melcior ha estat l’encarregat de llegir una emotiva carta, demanant a tots els nens i nenes que treballin per defensar la pau i la llibertat. També els hi han demanat que durant aquest 2016 “siguin bons, estimin molt, aprenguin a l’escola, mengin bé, juguin molt i, sobretot, que facin molts petons”.

La Cavalcada ha sortit a les sis en punt des de Can Deu i ha recorregut la ciutat de nord a sud, passant per l’avinguda Matadepera, l’avinguda de la Concòrdia, avinguda Francesc Layret, la carretera de Prats, l’avinguda Onze de Setembre, la via Massagué, el passeig Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça Doctor Robert, la Rambla, l’avinguda Barberà, la carretera de Barcelona i acabant a la ronda de Pau Vila. Un recorregut de gairebé 7 quilòmetres en el qual s’han repartit prop de 6 tones de caramels aptes per a celíacs. Les carrosses dels tres Reis han estat acompanyades per moltes entitats de la ciutat, com les batucades de Les Forques de Can Deu, Les Bruixes del Nord, els Diables de la Creu Alta o el Ball de Diables de Sabadell. Gairebé un centenar de ballarines de sis escoles de dansa de la ciutat també han acompanyat el seguici animant el recorregut amb les seves coreografies. No hi ha faltat tampoc, com cada any, la calessa on els nens han dipositat els seus xumets. Tampoc els carters reials o la banda que ha posat música a la nit des d’un trenet.

La Cavalvada 2016 ha arribat al final a la ronda Pau Vila, cap a les nou del vespre, quan els tres Reis d’Orient s’han acomiadat de tots els nens que amb una barreja de nervis i il•lusió esperen aixecar-se demà i trobar tots els seus regals.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top