Ciutat

La regió senegalesa de Sédhiou busca inversió a través dels seus migrants

Més del 65 per cent de la població de la regió senegalesa de Sédhiou està afectada per la migració. I el Vallès Occidental és una de les comarques catalanes on aquesta comunitat del Senegal és més nombrosa. Per això no resulta estrany que dimecres passat, a la tarda, el Casal Pere Quart rebés la visita de centenars de representants d’associacions d’immigrants senegalesos de tot Catalunya que van celebrar una trobada en el marc d’un projecte de cooperació batejat amb el nom de Paicodels.

Una iniciativa amb la què els governs locals i comarcals de Sédhiou volen recuperar el capital humà que han perdut fins ara. Un objectiu que va acompanyat també de projectes de desenvolupament econòmic per a la pròpia regió.
«La nostra intenció és donar informació sobre las possibilitats que ofereix Sédhiou i buscar finançament perquè els emigrants inverteixin en la seva regió», explica el president de l’associació Amics de Sédhiou Kan Deema. Nfaly Faty remarca que la seva regió «és el major proveïdor d’immigrants a Europa i necessitem que aquestes persones facin de pont entre Senegal i Europa».8.1 A 5 COL.

Comentaris
To Top