Ciutat

El Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent

Amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, celebrat el passat dia 11 d’abril, la fundació AVAN celebra una passejada i cursa solidària aquest diumenge. El Parkinson és una malaltia neurodegenerativa, és a dir, crònica i progressiva, que encara no té cura.

Fa quatre anys el Valentín Rodríguez, un directiu de General Óptica recent jubilat va anar al metge per una revisió general. En la visita al neuròleg li van diagnosticar Parkinson: «Tenia un lleugera tremolor a la mà de tota la vida, però ma mare i el meu avi també i jo em pensava que era una qüestió familiar, que havia heretat d’ells. Als últims anys va anar a més i les proves del neuròleg van ser molt clares», explica.

Per Valentín no va ser una notícia fàcil de digerir: «El primer que et diu el metge és que és incurable, que es poden pal·liar els efectes, però no canviar els ritmes d’evolució. Em vaig espantar una mica. No volia enfrontar-me a la realitat al principi, fins que vaig veure que això és un amic inseparable per a tota la vida i que ho havia d’assumir».

Comentaris
To Top