Ciutat

El sabadellencs podran decidir el 2017 en que s’han d’invertir un milió d’euros

L’Ajuntament destinarà un milió d’euros del pressupost del 2017 a la participació directe de la ciutadania. Per aquest motiu posa en marxa el procés participatiu que porta per títol Construint Ciutat (hashtag: #construintsbd) perquè proposi i decideixi projectes per ser executats per l’Ajuntament. D’aquesta manera es fa una crida a les sabadellenques i els sabadellencs perquè s’impliquin en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics. El procés participatiu, presentat avui, permetrà a totes aquelles entitats o associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes i també a persones a títol individual, amb un aval d’un mínim de 50 signatures, presentar projectes d’un valor màxim de 200.000 euros cadascú.

Aquests projectes, entre d’altres requeriments, poden ser actuacions a l’espai públic o fer incidència en serveis que afectin les persones i han de ser susceptibles de ser executats per l’Ajuntament durant el 2017. Les propostes es podran presentar entre l’1 al 23 de juny. Les bases del procés, així com les fitxes que cal emplenar per presentar propostes es podran trobar a la web municipal www.sabadell.cat.

Durant la presentació el regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha destacatAlbert Boada que “a diferència de processos similars, les propostes que es puguin presentar parteixen de zero, no hi ha uns pressupòsits d’inici i, a més, és molt positiu que els projectes no és centrin en inversió sinó que també puguin ser de caràcter social o d’intervenció comunitària”.

Per la seva banda, la regidora de Participació, Glòria Rubio, ha confiat en què hi hagi una bona resposta, ja que “la ciutadania i el teixit associatiu té molts projectes i idees que només cal plasmarles al paper. Ara tenen una bona oportunitat per donarles a conèixer i mirar de ferles realitat”.

Comentaris
To Top