Publicitat
Ciutat

Sabadell se solidaritza amb Niça

Aquest divendres, tots els grups municipals van participar en el minut de silenci en memòria de les víctimes de l’atac terrorista que va patir la ciutat francesa de Niça el dijous a la nit. El Govern i l’oposició també van estar acompanyats en aquest acte de condemna per la directora de l’Aliança Francesa Hélène Vietti.

Dijous a la nit, un ataca terrorista tornava a sacsejar França. En aquesta ocasió, un conductor va atropellar nombroses persones amb un camió de grans dimensions mentre disparava una arma, fins que va poder ser abatut per la policia.

Més d’una vuitantena de persones hi van perdre la vida i encara hi ha molt ferits molt greus que podrien ampliar el nombre de víctimes final.

Juli Fernàndez va declarar que no es pot acceptar que atemptats com el de Niça «es converteixin en una normalitat»: «Hem de mostrar el nostre rebuig ferm i condemnar el que només és una mostra de la capacitat que té l’home d’odiar l’home: No hi ha cap motiu que justifiqui una actuació així».

L’alcalde de Sabadell també va recordar els «valors del republicanisme en un dia tan assenyalat a França com el 14 de juliol».

Per la seva banda, la directora de l’Aliança Francesa de Sabadell, Hélène Vietti, també es va sumar a la condemna i a la «lluita contra el fanatisme»: «Tots som iguals, a Bagdag, a Niça o a Turquia».

Vietti també va explicar que una professora de l’Aliança encara no ha pogut contactar amb membres de la seva família que resideixen a Niça.

Al marge del minut de silenci, l’Ajuntament també s’ha adherit al comunicat de condemna de les entitats municipalistes (ACM i FMC) i com cada dijous, van baixar a mig pal les banderes de l’edifici consistorial com a mostra de dol per les víctimes de guerres i atemptats a tot el món.

D’altra banda, l’Ajuntament fa una crida a participar el pròxim dijous a la Roda de la Pau, a la qual també hi assistirà el consistori.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top