Arxiu

Els Castellers escalfen els motors de la festa

Els primers moviments de la Festa Major d’enguany, que viurà el seu tret de sortida aquest divendres a les 21h amb el pregó, els donen els Castellers de Sabadell. La colla, que està treballant de valent per portar castells de 9 a la jornada de diumenge al migdia a a la Pl. de Sant Roc –a Fira Sabadell en cas de pluja– presenta aquest dimecres (19h) l’actuació en una cte públic a l’Ajuntament –entrada per la Pl. Dr. Robert– obert a tota la ciutat.
S’hi farà el sorteig per decidir l’ordre de les colles participants el diumenge (Castellers de Barcelona, Capgrossos de Mataró i Minyons de Terrassa, a més de la colla local). I tot seguit, a les 19.30h, els camises verdes sortiran a la Pl. de Sant Roc per realitzar un assaig especial a l’aire lliure on conviden tothom a participar-hi.
Àmplia presència
Els Saballuts, que ja han  actuat el cap de setmana passat a Sitges i Granollers amb castells de 8, saben que és una mica dur –comentava ahir a D.S. la presidenta, Núria Benítez– afrontar el repte a la seva ciutat tot just després de les vacances, i sobretot aquesta Festa Major que cau una mica abans.
Però estan intensificant els assajos, com el d’ahir mateix al seu local del carrer Emprius. Tot i que és problable un intent de castell de 9, queda per veure si estarà llest el pilar de 6 per sortir a plaça. La companyia de colles de primer nivell com les d’aquest any garanteixen, si més, no una jornada de gran alçada.
Cal recordar que no és l’únic dia que veurem suar les camises verdes. A la Festa Major multipliquen la seva presència i col·laboren també, per exemple, amb les Barraques, que s’ubiquen enguany al tram de l’avinguda Francesc Macià proper a la Pl. de Catalunya.
Divendres faran els pilars d’inici a les 20.15h a la Pl. de Sant Roc i dissabte (19h) l’actuació de vigília a la mateixa plaça. Dilluns dia 5 imparteixen tallers a la Pl. Alcalde Marcet (18h).Portada 1 a 4col

Comentaris
To Top