Ciutat

Més de 36 mil alumnes estrenen curs

Dilluns tornen a les aules més de 36 mil sabadellencs per estrenar un curs que tindrà menys alumnes a l’educació infantil i més a la secundària obligatòria. En global, creix el percentatge d’estudiants que escullen l’escola pública, arribant fins al 60 per cent. A la ciutat també ha hagut un increment considerable de les peticions de beques menjador, que han estat sol·licitades per gairebé 5.300 alumnes. Més de 36 mil sabadellencs tornen dilluns a les aules en un curs on s’accentua la tendència del descens d’alumnes a l’educació infantil. Els centres públics i concertats de Sabadell rebran 2.072 nous alumnes a P3, quan el curs passat s’hi van incorporar 2.141 (el descens és per tant de 69 infants). Malgrat la baixada demogràfica, la ciutat no perd cap línia de P3 i manté els 91 grups que ja existien. Això permet reduir la ràtio, que a l’educació infantil i primària està fixada en 25 alumnes per aula.

Segons les xifres de la direcció territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental, aquest curs el 50 per cent de les escoles tindran una ràtio inferior a 25 infants a P3, el 44 per cent igual a 25 i només un 4,5 per cent arribaran als 26 ó 27 alumnes per aula. La població escolar a la ciutat es manté estable perquè la baixada a infantil es veu compensada per l’increment a la secundària. En conjunt, l’etapa obligatòria compta amb 30.849 estudiants (21.571 a infantil i primària i 9.278 a l’Educació Secundària Obligatòria). La directora territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, subratlla que «hi ha la voluntat que no ens creixi la ràtio a secundària (de 30 alumnes per aula)». Per això, gran part de les 82 noves dotacions del curs al Vallès es destinen a aquesta etapa. La previsió és que 8 de cada 10 instituts tinguin un nombre inferior o igual a 30 estudiants per aula.

8-1-a-7-colEl Departament d’Ensenyament de la Generalitat i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament han unit forces per a la lluita contra el frau en la matrícula, i aquest treball ha començat a donar els seus fruits. Aquest curs, ambdós organismes han detectat una desena de casos fraudulents a la ciutat. Es tracta de famílies que falsejen les dades del padró per aconseguir que el seu fill o filla entri en l’escola desitjada, tot i que per proximitat del domicili o del lloc de feina dels pares o tutors no li correspondria. L’inspector en cap de la direcció territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental, Josep Plancheria, explica que «un cop detectat el cas, ho notifiquem a les famílies i busquem una solució. Hores d’ara cap família vol recórrer».

Comentaris
To Top