Ciutat

Les obres de reparació de La Bassa costaran prop de 4 milions d’euros

Les obres de reparació de La Bassa tindran un cost de gairebé 4 milions d’euros. En una visita a l’equipament l’alcalde, Juli Fernàndez, va confirmar aquest diluís que la piscina podrà obrir les seves portes amb normalitat l’estiu vinent. La renovació de La Bassa estarà acabada l’estiu de 2017. Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Juli Fernàndez, durant la visita d’obres que va fer a l’equipament acompanyat de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. L’import total de la reparació de la piscina ascendeix a 3.902.988 euros, i és subvencionat en un 75 per cent per la Diputació, que hi inverteix 3 milions d’euros.
L’alcalde va subratllar que «la renovació és possible gràcies a què el govern municipal l’ha prioritzat i hi ha aportat recursos, i també perquè la Diputació ha entès que és un equipament prioritari».
Així mateix, ha lamentat que «després de 30 anys de funcionament, els darrers 16 anys s’ha fet un manteniment mínim», i ha recordat que les filtracions d’aigua provocaven una pèrdua de 280 mil litres d’aigua cada dia «que desaconsellaven el seu ús per seguretat».
Per la seva banda, Mercè Conesa ha recordat que una de les missions de la corporació és «acompanyar, amb les nostres inversions, les prioritats de cadascuna de les ciutats del territori».
La primera fase de les obres va començar el passat 28 de juliol i consisteix en la consolidació del terreny que hi ha sobre el col·lector malmès. El cap d’obres, Marc González, explica que «durant l’estiu un equip vingut d’Itàlia ha consolidat el terreny amb l’aplicació de resines especials». Ara els tècnics treballen en l’anàlisi dels resultats, i el següent pas serà refer el sistema d’impulsió d’aigua i renovar les platges. Tota aquesta fase és finançada per l’Ajuntament de Sabadell i està adjudicada per 785.919 euros.4-1-a-4-col

Comentaris
To Top