Ciutat

Sabadell fa de capital dels Portants: prop d’un miler de persones de tot Catalunya vénen a la XXI Trobada

10-1-a-4-colAquest diumenge Sabadell serà l’amfitriona de la XXI Trobada de Portants del Sant Crist de Catalunya. Prop d’un miler de persones s’aplegaran en aquesta celebració que per primera vegada es fa en una ciutat de més de 100 mil habitants. Hi seran representants uns 50 municipis.

Aquesta trobada arriba a Sabadell després que el 1996 es fés la primera a Montserrat. Els organitzadors asseguren que la devoció al Crist crucificat és molt antiga a la ciutat. El 1586 ja es menciona una confraria a la parròquia de Sant Feliu. Aquesta va arribar a ser la confraria de tota la vila de Sabadell ja que gairebé tothom en formava part.
En aquell temps a vila de Sabadell només hi havia una parròquia, la de Sant Feliu, més tard i coincidint amb el pas de vila a ciutat, es van incorporar unes quantes més, amb les seves Germandats i Confraries, algunes dissoltes i d’altres actives.
Actualment hi ha la Congregació del Sant Crist de la Bona Mor (la Puríssima), Congregació de Jesús Crucificat (Sant Vicenç de Jonqueres), Pía Unió de Portants del Sant Crist de l’Agonia (Santíssima Trinitat) totes elles conformen la Germanor Interparroquial de Portants de Sabadell i cada una celebra els Via Crucis de Quaresma a les seves parròquies, el Via Crucis Interparroquial el Divendres Sant i la festivitat de l’exaltació de la Santa Creu el 14 de setembre.

Comentaris
To Top