Ciutat

Envien cartes en contra dels canvis previstos a la Policia Municipal

La reorganització de la Policia Municipal no agrada a tots els agents. Una part d’ells han fet arribar una carta a la ciutadania en la que adverteixen que el nou model que implantarà l’Ajuntament respon a una decisió política irresponsable que pot afectar la «pacífica convivència que tenim a la ciutat».
Com cada setmana, un grup d’agents es va tornar a concentrar aquest dilluns al migdia davant l’Ajuntament per protestar contra els canvis que l’equip de govern vol introduir a la Policia Municipal amb l’objectiu de desplegar l’anomenada policia de proximitat i que suposarà la reducció dels agents que ara presten servei durant la nit per augmentar-ne els dels torns diürns. Amb pancartes en les que es podia llegir «Proximitat també a la nit» o «El poble ho té clar. Menys policia més delictes» volen informar la ciutadania de la que, segons denuncien serà la situació de la ciutat. A més de la protesta al carrer, els agents han enviat cartes a ciutadans de diferents barris per informar-los dels canvis que, diuen, responen a «decisions polítiques irresponsables». Els agents asseguren que la seva mobilització no té res a veure amb el sou ja que «a la Unitat de Policia de Proximitat es guanyen més diners que al torn de nit».«Ho fem perquè davant de tot som fidels a la ciutat i als seus ciutadans i tenim una veritable vocació de servei», afirmen. L’extensa carta repassa els temps d’intervenció d’alguns dels serveis que es presten durant la nit i la necessitat que tenen d’agents.
Diuen que els serveis més comuns durant aquestes hores són accidents de trànsit, robatoris a establiments, alcoholèmies, violències de gènere, problemes de convivència entre veïns, baralles als bars, sorolls i crema de vehicles i contenidors.

5-1

Comentaris
To Top