Ciutat

El Sindicat Professional denuncia la falta de recursos de la Policia

Les protestes suscitades per la reestructuració del torn de nit de la Policia Municipal és tan sols la punta de l’iceberg d’un seguit de dèficits que pateix el cos. El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya adverteix que la situació pot repercutir de forma negativa a la ciutat. Prop de mig centenar de policies municipals es van concentrar davant l’Ajuntament dimecres, abans de les 8 del matí, coincidint amb al celebració del ple extraordinari d’ordenances per tornar a expressar la seva opinió contrària a la reestructuració del torn de nit que comportarà la reducció d’efectius durant aquestes hores per reforçar la policia de proximitat durant el dia.
Els agents han format l’Associació de Policies Units perquè asseguren que «aquest fet sobrepassa els sindicats». «És un moviment de la plantilla que tenim vocació de servei», mantenen, tot i que asseguren que compten amb el suport dels sindicats. La nova associació tem que darrera d’aquesta primera reestructuració hi hagi altres mesures que afectin a les condicions laborals del conjunt de la plantilla.
Un fet amb el qual coincideix el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya, majoritari al país. El seu portaveu, Xavier Bartrolí, també va assistir al ple de dimecres per entregar una carta a l’alcalde -que no va acceptar en mà perquè segons li va dir l’havia d’entrar per registre- com a mostra de suport als companys que es concentraven fora. Bartrolí considera que el problema va més enllà de la reestructuració del torn de nit: «Falten recursos humans i materials i d’aquests últims els que tenim estan molt envellits».
5-1-a-4-col

Comentaris
To Top