Ciutat

Més d’un miler de famílies no poden pagar les factures d’aigua, gas i electricitat

Les famílies més vulnerables poden patir talls de subministrament

Aquest dijous s’inaugura a Fira Sabadell el primer congrés català de Pobresa Energètica amb l’objectiu de buscar solucions a aquest problema que afecta més d’un miler de famílies sabadellenques.
Un total de 1.178 famílies de Sabadell tenen problemes per pagar les factures d’aigua i llum. D’aquestes, la major part (939) no poden fer front a la despesa d’aigua i 773 a la de l’electricitat. Entre aquests casos n’hi ha que no tenen recursos per abonar ni la llum ni tampoc l’aigua.
Les persones afectades es veuen amenaçades pel tall del subministrament. A Sabadell l’Ajuntament ha garantit que no es tallarà l’aigua a cap família que no pogui pagar la factura. Un acord entre la companyia Aigües Sabadell i el consistori contempla disposar d’un fons de solidaritat que permet eximir del pagament de quotes a les famílies que es troben en situació de pobresa energètica.
Durant els primers sis mesos d’enguany un total de 453 famílies han rebut ajuts per evitar el tall del subministrament. Aquest any el fons de solidaritat és de 123.500 euros. 4-1-a-4-col

Comentaris
To Top