Arxiu

La Unitat Docent del Parc Taulí dobla els espais destinats als futurs metges

El Parc Taulí és Unitat Docent vinculada a la UAB des del curs 2009-10. Aquest curs, el centre ha doblat els seus espais, ocupant una superfície de 2 mil metres quadrats, distribuïts entre l’edifici Victòria Eugènia -on fins ara es concentrava tota l’activitat- i el VII Centenari, que s’ha habilitat per a aquesta finalitat amb nous equipaments. Des d’aquest setembre, 225 futurs metges, infermers i fisioterapeutes gaudeixen de les noves instal·lacions de la Unitat Docent del Parc Taulí.
Dilluns al matí, el president de la Corporació, Modesto Custodio; la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el degà de la Facultat de Medicina de la UAB, Manel Armengol, Josep Pallarès, director general d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement, i moltes altres autoritats, han inaugurat de forma oficial les instal·lacions, al costat de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
Modesto Custodio va recordar que el Taulí és Unitat Docent des de l’any 2009 -ja s’han titular cinc promocions d’estudiants de Medicina- i va posar en relleu la importància de que existeixi «un vincle estret entre la innovació, recerca i docència, amb l’assistència».
En concret, en aquesta unitat hi treballen 90 professors, dels quals 85 són facultatius del propi Parc Taulí.
El president de la Corporació no va deixar passar l’oportunitat de remarcar els bons resultats que han obtingut els estudiants que s’han presentat al MIR.
En l’última convocatòria s’hi van presentar 39, 37 dels quals van aconseguir plaça. A més, tres dels estudiants van quedar entre els 100 primers de tot l’estat espanyol.
Joan Puigdollers, gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona, també es va mostrar molt satisfet d’aquesta inauguració: «Al segle XXI ens definirem la capacitat que tinguem de generar més coneixement, per això és tant important aquesta Unitat Docent».
La rectora de la UAB, Margarita Arboix, per la seva banda, va avisar de la importància de treballar de forma conjunta: «Hem d’anar de la mà universitat i hospital. No serveix de res si cadascú va en una direcció».
Aquesta millora de la Unitat Docent del Taulí, ha de permetre atreure més talent a la ciutat, com explica l’alcalde Juli Fernàndez: «Ells generen talent i estableixen vincles amb Sabadell. Així augmenten les nostres possibilitats de retenir-los aquí. Tenim una oportunitat única de tenir els millors professionals aquí». Fernàndez va assegurar que la ciutat «vol ser un referent de la UAB» i que «sempre trobarà complicitats» amb el consistori. 2-1-a-6-colPer a l’alcalde de Sabadell, aquestes instal·lacions són «un motiu per somriure»

Comentaris
To Top