Ciutat

Càritas uneix esforços amb els agents socials per combatre junts la pobresa

Sabadell és la seu del nou Observatori de la Realitat Social, un òrgan impulsat per Càritas Diocesana de Terrassa i integrat per diversos agents socials amb l’objectiu comú de combatre l’exclusió social. L’Observatori de la Realitat Social és el primer d’aquestes característiques a les Càritas catalanes i destaca perquè vol aportar una nova mirada sobre la pobresa i sobretot perquè hi participa una àmplia representació de diferents sectors de la societat. El consell assessor l’integren membres de Càritas, administracions públiques, empreses, sindicats i el món acadèmic a través de vàries universitats.
L’òrgan es va constituir oficialment dijous a la tarda a la seu de la diocesana, al carrer Duran i Sors, i es va presentar al més de centenar de persones assistents.
El director general de Càritas Diocesana, Salvador Obiols, va destacar «la importància de coordinar-nos i posar en el centre la persona, perquè sinó ens equivocarem», i va reivindicar la importància de lluitar «per uns treballs i sous dignes, que els sindicats siguin galants i que des de l’àmbit acadèmic ens ajudin».
En representació de la Generalitat, el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, es va referir a la idoneïtat de posar en comú diferents visions de la societat. Nin va recordar que al llarg de tres dècades el percentatge de pobresa a Catalunya ha estat situat al 16 per cent, i actualment s’ha accentuat arribant al 25 per cent. En aquest context va alagar la tasca de Càritas «que ajuda sense renunciar a ser el que són», i va subratllar «no hem de perdre de vista la independència de cadascú però des de la cooperació».
La presentació va comptar amb la presència de l’alcalde, Juli Fernàndez, que va remarcar la vocació transformadora del govern local per arribar a les arrels que generen desigualtat i va afegir que «mentrestant, abordem la pobresa». Per l’alcalde, «és una qüestió de dignitat, que està per sobre de qualsevol ideología».4-1-a-3-col

Comentaris
To Top