Ciutat

GRÀFICS | No s’havia vist tanta pluja a Sabadell des d’abans de la pandèmia

/ D. CHAO

La sequera que viu Sabadell i la resta de Catalunya va viure aquest dilluns passat un episodi que va servir per reduir l’estrès hídric que pateix la flora i la fauna de la ciutat. Durant 24 hores, amb més o menys intensitat –amb especial incidència de 17 a 19 hores, quan es van superar els 30 litres– les precipitacions van monopolitzar un dia que van deixar registres històrics.

Els 94,2 litres registrats a l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, han estat les precipitacions més abundants en un període de 24 hores dels darrers quatre anys i mig, en concret, des del 22 d’octubre del 2019, quan aleshores a la ciutat es van superar els 100 mm (101,7). Segons el Meteocat, aquest episodi ha estat el dia més plujós dels últims dos anys i mig, des del 23 de novembre de 2021, quan un temporal de llevant va afectar de ple Catalunya.

Els prop de 100 litres d’aquest 29 abril han servit per tancar un mes d’abril molt generós en registres pluviomètrics, convertint-se en el millor abril dels darrers quatre anys, quan aleshores, en plena pandèmia, l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari va registrar 175, 4 mm. Alhora, l’abril d’enguany s’ha convertit en el mes amb una quantitat de pluviometria, des del mateix període del 2020. Feia més de dos anys, des del març del 2022, que a Sabadell no se superaven els 100 litres mensuals.

Comentaris
To Top