Arxiu

Els regidors del Govern i PDC mantenen la seva agenda el Dia de la Constitució

El 6 de desembre els regidors d’ERC, Crida, UxC, Guanyem i PDC treballaran. Tots ells han decidit mantenir les seves agendes amb total normalitat, tot i que els funcionaris públics sí que faran festa. Dins els actes programats a les agendes del Govern per a demà, Marisol Martínez -regidora d’Esports- assistirà a la presentació dels equips de l’VDF Roureda, mentre que el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, té prevista una reunió amb la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès). Els grups que han decidit treballar durant la festivitat de la Constitució han defensat la seva postura.
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) assegura que dimarts treballarà perquè «és un dia qualsevol». El portaveu de la formació, Xavier Guerrero argumenta aquesta decisió afirmant que els regidors «també treballen els diumenges i festius», tot i que sí que reconeix que al darrera hi ha una voluntat reivindicativa: «És una festivitat en la qual no s’hi veu reflectit gairebé cap català, perquè no es pot sentir identificat ningú amb un text que es fa servir per reprimir la societat i tirar enrere lleis socials». Per això, des d’Esquerra Republicana consideren la festivitat del 6 de desembre com «un motiu de queixa i reivindicació, més que de celebració».
Unitat pel Canvi, es mostra en contra de l’actual Constitució espanyola, però defensa el dret dels treballadors a escollir els festius que fan, com explica Joan Berlanga: «No som partidaris d’entrar en polèmiques sobre elements simbòlics que ens allunyen dels problemes reals de la gent, com per exemple els dies festius. Si els analitzéssim detalladament en la majoria de casos no hi estaríem d’acord, començant pels molts festius d’origen religiós».
Albert Boada, regidor de Crida per Sabadell, considera que aquest dimarts no s’ha de celebrar perquè la Constitució «no permet el dret a decidir el futur del país». A més afegeix que el 6 de desembre constitueix un «ofec a la memòria». Boada, regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, ha indicat que les dependències municipals romandran tancades perquè es manté el calendari laboral però que «l’Ajuntament roman obert tots els dies». La tinenta d’alcalde de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, treballa avui perquè «els regidors del govern treballem tots els dies, no tenim calendari». Declara creuer «en la negociació col·lectiva, tenim calendaris establerts i no comparteixo les decisions individuals».
Pel grup municipal de Convergència i Unió (actualment regidors del Partit Demòcrata Català-PDC) la jornada d’aquest dimarts «és com la de qualsevol dia festiu o de cap de setmana». En aquests sentit «si creiem que hi ha alguna activitat interessant anirem, però no assistirem a cap acte d’homenatge a la Constitució», com manifesta el regidor Toni Font.
L’oposició s’ha mostrat molt crítica amb aquesta decisió.
Josep Ayuso (PSC) assegura que com a càrrec electe treballa cada dia, però sense «fer publicitat i postureig». El portaveu socialista creu que obrir el consistori no és una acció «efectiva» i ho raona: «Si algú vol fer un tràmit, no ho podrà fer perquè qui els fan efectius són els tècnics. És absurd».
Des del Partit Popular (PP), Esteban Gesa lamenta que no es commemori el Dia de la Constitució i espera que el Govern no converteixi aquesta data «en un esperpent mediàtic». «Ells demanen respecte pels seus símbols i la seva ideologia, mentre trepitgen i desprecien els ciutadans catalans que no compartim les seves idees». El popular avisa que no tolerarà més desafiaments: «Denunciarem qualsevol acte de desobediència a les lleis».
Des de Ciutadans (C’s) el seu portaveu, Adrián Hernández, qualifica de «postureo» el fet que el govern mantingui la seva agenda, «ja que no hi ha gairebé res agendat». El regidor a l’oposició considera que «aquest govern sempre ha de fer alguna acció quan hi ha alguna cosa que representi Espanya» i afegeix que «és una falta de respecte a la gent que té simpatia per una Constitució que va servir per unir un país que estava dividit».
Ell assistirà a l’acte que organitza l’Asociación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros a Sabadell, i altres regidors de C’s es traslladaran a l’acte d’Hospitalet.5-1-a-4-col

Comentaris
To Top