Ciutat

Més d’un miler de persones en manifesten per la sanitat pública

Més de mil persones han participat aquest vespre a la manifestació a favor de la sanitat pública convocada per la Plataforma Assembleària de Treballadors i Treballadores del Taulí (PATT) amb l’adhesió de diverses formacions polítiques, així com el Comitè d’Empresa del Taulí o la Marea Blanca de Catalunya. La marxa ha sortit del Servei d’Urgències i ha arribat fins a la plaça Sant Roc.
Davant l’Ajuntament, una representant de la plataforma ha llegit el manifest en que es diu «aquesta lluita ha començat per la situació d’urgències del Taulí». Ha recordat que «els usuaris són els que pateixen la situació d’aquest servei que ha quedat obsolet». En altre moment ha fet referència al «dèficit històric de llits al Taulí que ha d’atendre a una població de 500 mil persones sense que al llarg de tots aquests anys s’hagi construït cap nou hospital a la comarca».
Davant de tot això ha dit que «la situació és insostenible» i, tot seguit ha enumerat les principals reivindicacions que són: «augment de plantilles per prestar una millor atenció, més llits hospitalaris, revisió del material, no permetre malalts als passadissos, i no doblar la capacitat dels boxes».
La manifestació ha anat precedida per la polèmica pels cartells del col·lectiu Endavant, un dels integrants de la CUP, en que apareixia una infermera donant una bufetada al conseller de Salut Antoni Comin, i un altre donant-li un cop de puny. Això va provocar una resposta molt dura per part del govern de la Generalitat, fins i tot el president Puigdemont, així com d’altres formacions polítiques. A la marxa no s’han vist cap d’aquests cartells. El regidor de Salut, Ramon Vidal, també ha participat a la manifestació.

Comentaris
To Top