Ciutat

L’Ajuntament projecta una rotonda entre carretera Barcelona i Gran Via

L’Ajuntament treballa en el disseny d’una nova mobilitat urbana que passi per treure trànsit de l’interior de la ciutat. La circulació de vehicles es vol desviar per una anella exterior que implica la construcció de dues rotondes: a la carretera de Barcelona amb Gran Via, i a la carretera de Barcelona amb Ronda Ponent.

La recuperació de l’espai públic per als vianants és un dels principals objectius de les estratègies que està dissenyant l’equip de govern coincidint amb l’acabament de les obres dels Ferrocarrils. Aquesta aposta és la que recollirà el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que presenta els vianants com a protagonistes de l carrers i places.
El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, explica que es busca una ciutat més sostenible retirant trànsit rodat de l’interior i els que hi circulin que ho facin a una baixa velocitat. En aquest sentit, caldrà reforçar una anella de circulació exterior. Aquesta discorrerà per plaça Catalunya, Ronda Zamenhof, carrer Vilarrúbies, Gran via, carretera de Barcelona i de Terrassa per enllaçar de nou amb plaça Catalunya i des d’aquí poder connectar amb el nord de la ciutat.

En aquesta anella es construiran dues noves rotondes. La primera a la confluència de Rambla Ibèria amb Ronda Ponent i carretera de Barcelona en la què, segons Guerrero, es començarà a treballar en les properes setmanes.
L’altra rotonda es projecta a la confluència de la Gran Via i la carretera de Barcelona. En aquest cas, la previsió municipal apunta el 2018 com l’any de la seva construcció.
Pel regidor la importància d’aquest nou pla és el que no només se’n beneficiï el centre de la ciutat sinó «tots els petits veïnats perquè no hi hagi molts moviments de trànsit al seu interior i, per tant, que puguin viure-hi millor».

Comentaris
To Top