Ciutat

Sabadell impulsa un projecte per fomentar la lectura des del bressol

Sabadell acull un nou projecte per fomentar el gust per la lectura des de l’etapa bressol. La bebeteca ha començat aquest curs a l’escola municipal d’Arraona i recentment s’ha presentat a professionals d’altres escoles bressol en una sessió d’intercanvis pedagògics.L’equip educatiu de l’escola bressol Arraona ha posat en marxa un innovador projecte per fomentar el gust per la lectura en la franja de 0 a 3 anys.

Es tracta de la ‘Bebeteca: un espai de somnis i il·lusions’, una sala dins la mateixa escola on les docents fan activitats amb els alumnes i on també poden participar les famílies. La tècnica de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament encarregada de seguir el projecte, Sonia Pérez, explica que «l’equip es va plantejar donar resposta als problemes amb el llenguatge detectats en els alumnes i després de mesos de treball aquest curs l’han posat en marxa».

L’espai posa a disposició dels infants material de consulta, tot catalogat i incorporat a un registre informàtic, i primant més la qualitat que la quantitat. Els alumnes de l’escola són socis i poden agafar material en préstec. Una de les innovacions és que els llibres estan catalogats segons les intel·ligències múltiples, i tots els documents tenen un tipus de grafia adequada per a infants de 0 a 3 anys.

Pérez subratlla que «la valoració per part de l’escola és molt bona, i les famílies estan molt receptives». Els pares i mares poden accedir en els horaris establerts i l’espai també acull activitats internes acreçades als infants.
A més de fomentar el gust per la lectura, amb la bebeteca es treballa per promoure la capacitat creativa i implicar les famílies.
L’equip d’Arraona va presentar recentment el projecte a altres professionals de les 11 escoles bressol municipals, en el marc dels intercanvis pedagògics entre centres per promoure el treball en xarxa. Pérez explica que amb aquestes trobades «s’intercanvien experiències i es cerquen estratègies conjuntes de treball».
Hi ha sessions previstes el pròxim 8 de març a l’escola bressol Can Llong i el 5 d’abril a La Romànica, així com una sessió de cloenda per acomiadar el curs.

Comentaris
To Top