Ciutat

La Rua de Carnaval incorpora una quota de participació per fer viable l’activitat

Les entitats participants a la Rua de Carnaval de diumenge han d’abonar aquest any una quota. El Grup Disbauxa, organitzador de la festa, argumenta que és la manera de fer viable l’activitat «ja que estem molt condicionats a les subvencions i tenim problemes de liquiditat». Des del Grup Disbauxa Quique Peidro manifesta que «el passat mes d’octubre vam valorar introduir una quota, igual que fan altres rues de Carnaval, i vam convocar a les entitats participants, que van acceptar-ho». Així doncs, al desembre els organitzadors van enviar per carta la documentació del Carnaval 2017 amb la informació general, l’import de les quotes, els premis i el recorregut: «Totes les entitats coneixien la mesura i no van posar cap problema», subratlla Peidro.

L’import de la quota depèn del nombre de participants i de si desfilen amb camió més comparsa o només amb comparsa. La forquilla de preus va des de 10 fins a 90 euros per entitat, i la mitjana és d’entre 20 i 50 cèntims per persona, expliquen des de Disbauxa. «Es tracta d’una quota simbòlica que no arriba a cobrir ni el 25 per cent de la totalitat dels premis de la Rua».
El conjunt de premis ascendeix a 4 mil euros en metàl·lic que es reparteixen entre un total de 10 guardons.

Aquesta és una de les mesures preses per fer viable l’activitat. En aquest sentit, Peidro subratlla que «tenim problemes de liquiditat perquè estem molt condicionats a les subvencions, que rebem cap al mes de juny o juliol, i que a més a més s’han retallat».
L’altra gran font de finançament és el patrocini i les col·laboracions d’empreses locals. En aquest sentit, el principal patrocinador del Carnaval, Smatsa, «ens va comunicar el passat mes de gener que aquest any retiraven el patrocini, xifrat en dos mil euros», diu Peidro.

Comentaris
To Top