Ciutat

La rehabilitació de Renfe Centre comença la setmana vinent i s’allargarà set mesos

Després de dècades de reivindicació veïnal perquè Sabadell Centre fos accessible per a tothom, divendres es va anunciar que les obres de reforma d’aquesta estació començaran la setmana vinent. Els treballs, pressupostats en gairebé 2,5 milions d’euros, està previst que durin set mesos. No importen les molèsties que els treballs de reforma de Sabadell Centre pugui causar a partir de la setmana vinent si per fi els sabadellencs, amb o sense problemes de mobilitat, poden accedir sense problemes a l’estació de Renfe.
Aquesta és la lectura que tant veïns com autoritats feien divendres en l’acte de presentació de les obres que començaran per convertir aquesta parada en la més moderna del país, sobretot pel fa als serveis d’informació al client, com va advertir el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa TECSA per valor de 2.424.295 euros amb l’objectiu de permetre que l’estació sigui totalment accessible a més de dur a terme la renovació total i la modernització del vestíbul.
L’actuació es durà a terme en dues fases. La primera no afectarà al trànsit de trens i causarà les mínimes molèsties als usuaris, segons han informat. Malgrat això, en una segona fase serà necessari tallar l’estació. Aquesta mesura es farà coincidint amb la fi del curs escolar, durant el període estival, i està previst que quedi sense servei fins al setembre. Per facilitar la mobilitat dels viatgers es posarà en funcionament un servei de llançadora d’autobús entre Sabadell Centre i Sabadell Sud que tindrà caràcter permanent, com ca indicar Martín, i que es convertirà «en una alternativa més» pels sabadellencs que «hauran d’escollir el que més els convingui» tenint en compte que també podran optar per viatjar en bus o Ferrocarrils. A partir de l’estiu també es posaran en marxa les tres noves estacions del Metro (Plaça Espanya, Eix Macià i Ca n’Oriac).

Per fer de Renfe Centre una estació accessible i respondre a una demanda de ciutat històrica, s’instal·laran dos ascensors d’andanes al vestíbul i un altre al carrer (a l’accés pròxim a Fira Sabadell), una nova escala mecànica a l’andana 1, escales mecàniques del vestíbul al carrer, i es refarà el recreixement i prolongació d’andanes, nova il·luminació i noves pantalles d’informació al viatger.

Comentaris
To Top