Arxiu

Una plataforma ciutadana ocupa l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

Sota el nom de Volem la Caserna, una plataforma ciutadana, integrada per entitats i veïns, ocupen des de dissabte, i de forma indefinida, les instal·lacions de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Un espai en el què l’institut armat va deixar d’allotjar-se l’any 1997. La titularitat d’aquest immoble ha passat per diferents fases sense que fins ara s’hagi pogut desbloquejar la seva recuperació poder part de la ciutat a causa del litigi que mantenen el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament. La plataforma reivindica la recuperació immediata de l’immoble perquè els veïns puguin gestionar el seu ús.

La plataforma Volem la Caserna va convocar dissabte una jornada a la plaça Marcet sota el lema «Recuperem la memòria històrica i els espais col·lectius». Res no feia pensar en que el mig centenar de persones que allà s’hi agrupaven es dirigirien després a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil per convertir l’«ocupació simbòlica» que havien anunciat, en idefinida per decisió de l’assemblea que va tenir lloc a les mateixes instal·lacions.
L’espai, buit des de fa 20 anys, va acollir al llarg del dia diferents activitats com manualitats infantils o un dinar popular i debats sobre l’ús que es podria donar a l’edifici. Entre els assistents es trobaven el tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, i la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, a més d’altres membres de Crida per Sabadell.
En un concís comunicat, la plataforma va explicar que l’immoble «té milers de metres quadrats, abandonat des de fa dècades i de propietat municipal». En aquests moments recordaven que l’espai es troba en un litigi «amb els antics usuaris, la Guàrdia Civil, que malgrat no utilitzar-lo no volen retornar-lo a l’Ajuntament».
El col·lectiu reivindica que sigui un espai per la ciutat i que, «de forma participativa, els sabadellencs i sabadellenques, hem de decidir quin usos ha de tenir». La plataforma justifica l’ocupació per la necessitat de recuperar l’edifici de forma immediata.

To Top