Ciutat

Teràpia amb cavalls per a joves

El projecte permet actuar en joves amb alta desmotivació, desorientació, baixa autoestima i manca d’interès
El projecte permet actuar en joves amb alta desmotivació, desorientació, baixa autoestima i manca d’interès / CONSELL COMARCAL

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat una teràpia amb cavalls amb joves atesos pels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i participants dels programes d’ocupació per ajudar-los a resoldre situacions de bloqueig emocional. Es tracta d’un projecte pioner d’equinoteràpia.

Les granges de la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acullen des del mes de juliol joves usuaris i usuàries dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental i dels programes d’Ocupació del Consell.
La seva presència s’emmarca en el projecte d’equinoteràpia social que el Consell Comarcal ha iniciat gràcies a l’empenta de un educador i educadora social de l’ens i dues altres treballadores de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, que van proposar aquest projecte en el marc dels Pressupostos Participatius 2017.
Al llarg d’aquest any, 12 joves participaran en sessions individuals i grupals d’equinoteràpia social en les quals se’ls ensenyarà a participar dels programes terapèutics que l’entitat sense ànim de lucre Epona desenvolupa amb col·lectius amb problemàtiques físiques, psíquiques o sensorials.
El ‘Projecte d’intervenció en equinoteràpia social amb adolescents del Vallès Occidental’ és transversal i atén tant els joves que són atesos pels Equips d’Atenció a la Infància del Vallès Occidental (EAIA) com els que participen en programes d’ocupació.

oznor

To Top