Ciutat

Comencen els treballs de fumigació de la plaga de xinxes als Merinals

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha començat a fumigar els habitatges dels Merinals afectats per la plaga de xinxes i què ha provocat serioses molèsties als veïns d’aquesta zona. Els blocs més afectats eren els 44, 45 i 46 tot i que -segons fonts de l’Agència d’Habitatge- el bloc 44 ja està net. En aquest bloc alguns veïns creien que un dels pisos tapiats estava infectat, però finalment s’ha comprovat que està net de xinxes.

Aquest dilluns s’ha començat a treballar en altres blocs com el 45 que té 10 pisos. En un d’ells, un habitatge tapiat, es on s’ha iniciat els treballs de fumigació. Els veïns d’aquest bloc de pisos han signat, fa dies el document d’autorització.
Però encara no ho han fet, fins avui, alguns veïns del bloc 45, la qual cosa complica els treballs de l’equip de fumigació que només poden actuar allà on tots els veïns han accedit a signar el document.
En un principi, l’Agència de l’Habitage havia previst no actuar en cap dels pisos tapiats, però finalment i a petició dels veïns, aquests habitatges també han estat revisats. Abans de procedir a la fumigació, l’Agència va fer saber als afectats el protocol d’actuació que s’estableix per aquests casos. Consistent en fer la neteja prèvia del pis, rentar la roba a 60 o 70 graus i desar-la en bosses hermètiques i també autoritzar als operaris a destruir els mobles que estiguin infectats.

La setmana passada, alguns veïns tenien dificultats per complir aquest protocol i també per poder abandonar el pis.
Per aquest motiu l’Agència de l’Habitatge de Catalunya està duent a terme la fumigació dels habitatges pas a pas, tot i que s’ha compromès en fer-ho amb el mínim de temps possible per evitar més molèsties de les necessàries.

To Top