Ciutat

L’ampliació del Cementiri continua amb la construcció de 110 nous nínxols

El procés de reforma i ampliació del Cementiri de Sabadell continua. En aquests moments es treballa en la construcció d’un nou bloc de 110 nínxols. Coincidint amb la celebració, aquest dimecres, del Dia de Tots Sants, l’Ajuntament i l’empresa concessionària Torra posen en marxa un dispositiu especial per facilitar l’arribada i estada dels milers de ciutadans que visiten l’equipament.

Els nous nínxols estan situats a la zona de l’antiga carretera que separava el Cementiri Vell i el Nou, i que fa dos anys va quedar eliminada fent dels dos espais un sol recinte. S’hi estan construint 110 noves sepultures. L’ampliació també inclou la construcció de 300 columbaris per a cendres, un projecte en el que s’hi està treballant. La previsió és construir-los a les places des Asteroides i de les Constel·lacions.
Tots els treballs formen part del Pla Director de millora del Cementiri, que fixa les accions a portar a terme a l’equipament durant els propers anys. Des de l’any 2010 és gestionat per l’empresa Torra, que també finança tots els treballs de millora i ampliació.

Coincidint amb la commemoració, aquest dimecres, del Dia de Tots Sants, Torra i l’Ajuntament posen en marxa un dispositiu especial per facilitar l’accés i l’estada dels sabadellencs que visitin l’espai per recordar els seus éssers estimats.
Una de les mesures és el reforç del transport públic. La línia d’autobusos F4 farà el servei habitual de dies festius: es reforçarà des de la Plaça Vallès fins al Cementiri. Des de les 8.25 hores del matí fins a les 14.15 hores recorrerà aquest tram cada 10 minuts, i des de les 14.15 fins a les 18.25 o farà cada 15 minuts.
D’altra banda, a l’equipament municipal s’hi instal·laran tres taules informatives des de les 9 del matí i fins a les 6 de la tarda. Els punts estaran ubicats a l’entrada principal, al sector de Sant Joan del Vell i a la porta de la Via Làctia del Nou. Torra també reforça els serveis de neteja i recollida de residus. Així mateix, durant tota la jornada augmentarà la presència policial per vetllar per una entrada i sortida fluida dels vehicles.

Una de les novetats d’aquest any és que per primer cop se celebrarà una cerimònica laica en honor dels difunts. Tindrà lloc a les 12 del migdia a la capella del Cementiri Vell.
D’altra banda, es mantindran els habituals concerts. A les 10.30 i a les 13 hores els recitals tindran lloc en una carpa a la Plaça de les Illes (Nou) i a les 16.30 hores es farà el tercer i última a la capella n

To Top