Arxiu

Més de 4 mil persones demanen llibertat

Unes 4.500 persones segons la Policia Municipal s’han concentrat aquest vespre a la plaça de Sant Roc per demanar llibertat després que aquesta tarda la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional pels membres del govern català que aquest matí han anat a declarar arran de la querella per rebel·lió, sedició i malversació interposada pel Fiscal General de l’Estat.
Han estat dues concentracions en una. La primera s’ha fet a partir de les 7 del vespre i la segona passat un quart de nou i convocada per l’Assemblea Nacional Catalana.
Francesc Baró, coordinador de Sabadell per la Independència, ha justificat la concentració com «una mostra de rebuig per l’empressonament del nostre govern». Tot seguit s’ha llegit el manifest en que diu «tots els consellers i el president han estat citats a declarar per uns delictes que no han comès». També denuncia «l’abús de poder i la conculcació dels drets que s’ha manifestat en la presó incondicional». Afegeix que «Catalunya ha sofert un veritable cop d’estat amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució». Considera que «la convocatoria d’eleccions imposada és il·legal segons la Constitució i l’Estatut d’Autonomia». Afegeix que «les utilitzarem per recuperar les institucions catalanes usurpades».
En un altre moment el manifest diu «estarem amatents per preservar els càrrecs electes i les institucions legítimes de Catalunya». Per tot això, conclou, «exigim la llibertat dels membres del nostre govern i la reinstauració immediata del nostre govern legítim» i que «volem viure la República Catalana que hem triat i no ens rendirem».
Un portaveu del Comité de Defensa de la República (CDR) ha fet una crida a la mobilització per tal que «cap dels dies que vinguin sigui normal». Aleshores per part dels assistents s’ha cridat «vaga general» mentre el CDR ha demanat «organització, mobilització i determinació».

To Top