Ciutat

Incentius per als petits propietaris que lloguin els seus habitatges buits

L’Ajuntament de Sabadell està decidit a incentivar els petits propietaris d’habitatges que lloguin els seus pisos buits. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promocionar el lloguer assequible i reduir la xifra d’habitatges desocupats que actualment hi ha a la ciutat. La mesures es proposa per fer front a la demanda existent d’habitatges de lloguer per part de persones amb pocs recursos.

Sota el lema ‘Dona vida als pisos buits’ l’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa adreçada als petits propietaris per aconseguir posar al mercat de lloguer els pisos buits que hi ha a Sabadell. La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha explicat que cada vegada hi ha una demanda més elevada de pisos de lloguer assequible a la ciutat i a la què el consistori ni cap altra administració no poden donar resposta. El que es persegueix és que les persones que tinguin habitatges buits i en desús els posin a les borses de lloguer municipal. La iniciativa compta amb el suport de les associacions de veïns de la ciutat. Rubio xifra en 7.500 els habitatges buits que hi ha a Sabadell. Segons la regidora, «bona part d’aquests són de grans propietaris, sobre els quals l’Ajuntament de Sabadell ja fa mesos que està desenvolupant polítiques de pressió per mobilitzar aquest habitatge buit». Però la major part d’aquests pisos són de petits propietaris, adverteix la regidora.
S
ón diferents els avantatges que ofereix als propietaris. D’una banda, manté estímuls als propietaris que cedeixin l’habitatge a la Borsa de Mediació per al Lloguer. I, d’una altra, promouen el que anomenen masoveria urbana. És a dir, donar l’opció d’accedir al mercat de lloguer als habitatges que no estan en bon estat. En el cas del programa de mediació, el servei és gratuït i la propietat posa a disposició el seu habitatge, per mitjà de l’empresa municipal VIMUSA. La propietat compta amb les garanties i la mediació de l’administració i, a canvi, el preu de lloguer ha de ser un 20 per cent per sota del preu de mercat.
Els incentius que l’Ajuntament ofereix als propietaris són: es fa un arranjament bàsic per a posar a punt l’habitatge, es fa càrrec de pintar el pis de franc amb l’ajut de joves en formació, en col·laboració amb el Vapor Llonch, es paga la cèdula d’habitabilitat i el Certificat d’Eficiència Energètica, es garanteix el cobrament del lloguer durant 6 mesos, i es contracta una assegurança multirisc que inclou els desperfectes per actes vandàlics.

To Top