Arxiu

Cada cop hi ha menys parelles que decideixen casar-se a la ciutat

L’Institut d’Estadística de Catalunya ha fet públiques les dades provisionals de matrimonis referents a l’any 2016. S’observa com a la ciutat el nombre d’enllaços va disminuir en un any, al contrari del que va passar a Catalunya.

L’any 2016 es van casar a Sabadell 619 parelles, xifra que suposa una disminució del 6 per cent respecte l’any 2015. És a dir, es van registrar 40 matrimonis menys. La tendència local a la baixa contrasta amb la tònica general de Catalunya, on el nombre d’enllaços va créixer un 3,8 per cent. Les dades provenen de l’Institut Català d’Estadística (Idescat) i són xifres provisionals.
El nombre de matrimonis celebrats a Sabadell és el més baix dels comptabilitzats en els darrers cinc anys. Durant aquest període, l’any que més enllaços es van comptabilitzar va ser el 2013 (760). Tot i que en la majoria dels casos ambdós cònjuges eren solters, s’aprecia un increment de les parelles en les què almenys per un dels membres, l’enllaç del 2016 va ser un matrimoni en segones núpcies. En canvi, disminueixen els enllaços entre persones solteres.

L’estadística de l’Idescat recull així mateix els tipus de celebració dels matrimonis celebrats al 2016. La majoria van ser civils. En concret, un 79,4 per cent (492). Un nombre que ha disminuït en dos punts percentuals respecte l’any 2015 i que es situa per sota del percentatge de tot Catalunya (86,1 per cent).Pel que fa als matrimonis catòlics, aquests representen un 20,3 per cent del total la qual cosa es tradueix en 126 enllaços. Al conjunt de Catalunya els casaments catòlics van representar un 13,1 per cent del total. Només un matrimoni es va celebrar segons una altra religió que no s’especifica. Pel que fa a la nacionalitat dels membres de la parella, disminueixen els matrimonis entre dona estrangera i home espanyol. I es mantenen pràcticament estables els casos en què ambdós membres són espanyols. Passa el mateix entre dona espanyola i home estranger. Els mesos amb més celebracions són setembre i juliol

To Top