Arxiu

Ajuntament i entitats reclamen el deure de respectar els drets humans

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre), l’Ajuntament i les entitats locals alcen la veu per reclamar l’obligació de respectar els drets humans de totes les persones. L’acte central del programa va tenir lloc aquest diumenge al barri d’Els Merinals.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, subratlla que «no podem restar impassibles davant les vulneracions dels drets humans, i a Sabadell ho tenim molt clar. Per això comptem amb l’Oficina de Drets Civils, un servei per donar resposta a les possibles vulneracions de drets que puguin patir les persones que viuen a la ciutat».
Per aprofundir en aquesta reclamació, Ajuntament i entitats han organitzat un ampli programa d’activitats amb una vintena de propostes, que s’allargaran fins a finals d’aquest mes de desembre.
L’acte central va tenir lloc diumenge al matí a la Plaça Doctors Banting i Best, al barri d’Els Merinals, sota el lema ‘Pintem de Drets Sabadell’. Seguint el projecte encetat l’any passat, un grup d’artistes van pintar una paret «per deixar constància del compromís de la ciutat amb la promoció dels drets fonamentals de les persones». A la trobada també es va construir un «arbre de la diversitat».

Tot seguit, el públic present va gaudir d’una dinamització teatral a càrrec de Quarta Distància -grup integrat pels actors Jaume Garcia, Mònica López i Òscar Masllovet- que van presentar l’obra ‘69 aniversari de la Declaració de Drets Humans’. Després dels somriures provocats per l’actuació, es va conèixer de primera mà el testimoni d’entitats que treballen els drets humans, amb la participació de Save the Children, SCAI, Fundació Secretariat Gitano, Fundació Main i Vàlua. També van col·laborar en la jornada el Casal Cívic Arraona i l’Associació de Veïns Merinals.
El programa té com a lema ‘Defensem-nos, hi tenim tot el dret. Respecta’m, en tens tot el deure’, i continua aquest dimarts i dimecres amb més activitats.

To Top