Ciutat

Els bombers reben més de trenta avisos per les fortes ratxes de vent

El fort vent que va bufar durant dimecres va deixar nombroses incidències a la ciutat malgrat que cap d’elles de gravetat. Bombers de la Generalitat va rebre al llarg del dia més de trenta avisos procedents de diferents punts de la ciutat.

La caiguda d’elements estructurals a causa de les fortes ratxes de vent registrades aquest dimecres van obligar els bombers de la Generalitat i Policia Municipal a fer més de trenta sortides a la ciutat. Des de les 10 del matí els avisos dels veïns van ser constants. Arran de l’episodi de vent, l’Ajuntament va activar també el pla bàsic d’emergències municipal en fase d’Alerta.

Segons va informar Protecció Civil, al migdia les ratxes de vent havien assolit a Barcelona els 76 quilòmetres per hora. Les trucades a bombers es van rebre de tots els punts de la ciutat. El departament de premsa va informar que havien retirat planxes de sostres d’edificis, arbres caiguts a la via pública, cartells, així com a senyals de trànsit. Al carrer Costabona, de Ca n’Oriac, els bombers van retirar la tapa d’un contenidor que estava a punt de sortir volant; a la Via Aurèlia (Concòrdia) es van endur un arbre que havia caigut a sobre d’un vehicle estacionat i al carrer Portugal (Centre) van haver d’actuar per sanejar una façana. A la carretera de Barcelona es va localitzar la piscina desmuntable de la terrassa d’un particular que va sortir volant i va caure sobre un semàfor que va evitar que envaís la calçada. Del total d’incidències registrades a la comarca (més d’un centenar) el 3,6 per cent es van concentrar a Sabadell, com va comunicar el servei d’emergències. D’aquesta manera, la ciutat es va situar entre les municipis que van fer més trucades a causa del fort vent.

Des de primera hora del matí el compte de twitter de la Policia Municipal informava als veïns de les mesures de protecció que havien de prendre davant el temporal. Protecció Civil de la Generalitat va activar l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent VENTCAT d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC i per les afectacions que se’n poden derivar. Les previsions meteorològiques apunten que el vent encara bufarà al llarg d’aquest dijous tot i que el temps anirà canviant a mesura que avancin les hores. En canvi, el cap de setmana s’espera que sigui molt més serè.

To Top