Ciutat

La TUS guanya usuaris el 2017 tot i obrir-se noves estacions de FGC

L’Ajuntament de Sabadell i la TUS han presentat diverses millores en el servei de transport públic, relacionades amb les tarifes d’autobús, l’increment del servei a l’estiu, l’augment de punts de venda de targetes de transport i la possibilitat de fer parades intermèdies nocturnes.

El nombre de validacions dels autobusos urbans el 2017 s’ha incrementat un 0,9% respecte el 2016. L’any passat es va iniciar amb augments mensuals continus fins a l’agost, però a partir del mes de setembre, amb la posada en marxa de tres noves estacions dels FGC a la nostra ciutat, s’ha produït una reducció de les validacions fins a tancar l’any amb un balanç positiu de 116.000 usuaris.
De cara a l’any 2018, un dels aspectes principals ha estat congelar les tarifes de l’autobús, pel fet que l’Ajuntament assumeix la part que equival a l’augment de l’IPC. També s’incrementa la bonificació respecte als títols integrats de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Pel que fa als títols de transport, es produeix un traspàs cap als títols del sistema integrat de l’ATM, com a conseqüència dels usuaris que directament ja fan servir els FGC i opten per aquest títol per a tots els desplaçaments.
El regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, ha afirmat que «no ens preocupa que baixi el nombre d’usuaris dels autobusos si és perquè ha millorat l’oferta del tren. El que ens importa és que en global s’incrementin els usuaris de transport públic, sigui quina sigui la modalitat».
A més, l’Ajuntament i la TUS faran un estudi per veure la possibilitat de fer parades intermèdies en horari nocturn dels autobusos. Una proposta que arriba al consistori després que el ple de Terrassa hagi aprovat estudiar la mateixa mesura per lluitar contra les agressions masclistes.
En aquest sentit, Paco López, president de la TUS, ha explicat que «tradicionalment s’havien col·locat parades al final de la línia allunyades de les cases per no molestar el veïnat», afegint que «en el servei d’autobusos no hem patit gairebé problemes de seguretat, i si hi ha algun incident els conductors avisen a la central i a les autoritats; en qualsevol cas, en aquest tipus de temes estem sempre a disposició dels usuaris i la ciutat».

Una altra de les millores és l’increment del servei d’autobús al propvinent l’estiu, que comportarà una inversió de 116.000 euros.
Per facilitar encara més l’accés als títols de transport propis de Sabadell, s’amplia la xarxa de punts de venda de Transports Urbans Sabadell (TUS), i es passarà dels 40 punts que hi havia el 2017 a 52 comerços on es poden comprar targetes T-10 i T-mensuals per viatjar en els autobusos urbans. Es manté el criteri de créixer en nombre de comerços locals, situats a diferents barris i amb un horari més ampli que les oficines bancàries.
Aquest augment significatiu de punts de venda permetrà que l’Oficina de la Mobilitat pugui centrar-se a oferir un servei d’atenció personalitzada i d’assessorament als usuaris del transport públic.

To Top