Ciutat

Les CAV denuncien irregularitats en la construcció del CTR comarcal

Arran d’un informe emès per la Sindicatura de Comptes, en què es posa en entredit alguns dels tràmits duts a terme per construir el Centre de Tractament de Residus (CTR), les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) denuncien irregularitats en la tramitació del projecte i la gestió de la planta.

La denúncia de les CAV, sota la coalició municipalista CUP-Poble Actiu a la qual pertany Crida per Sabadell, apunta directament al Consell Comarcal que en el moment de la licitació del projecte estava governat pel PSC. L’informe de la Sindicatura de Comptes recull 32 observacions del consorci comarcal de residus, 14 d’elles referides al contracte de construcció i gestió del Centre de Tractament de Residus, ubicat a Vacarisses i depenent del consorci, que les CAV creuen que «haurien de ser investigades per la justícia i les administracions competents».

El document inclou a qüestions a revisar des de l’any 2006 que tenen a veure amb la licitació de la construcció del CTR i la seva execució assenyalant que es «tracta d’irregularitats especialment destinades a afavorir la concessió a una empresa concreta», subratllen les candidatures. Les conclusions de l’informe «deixen prou clar que l’única actuació correcta des de l’administració hauria de ser demanar la nul·litat del contracte amb l’empresa que gestiona el servei i fer una nova licitació o internalitzar el servei». Les CAV opinen que «no es pot permetre que l’actual contracte segueixi vigent, ja que té múltiples motius pel qual pot ser declarat nul i podrien afectar qualsevol acció futura».

To Top