Ciutat

Els usuaris dels menjadors d’escoles públiques augmenten un 40 per cent

Els alumnes usuaris dels menjadors escolars que formen part del servei de gestió unificada (que aquest curs té 26 centres públics adherits) han crescut un 40 per cent en els últims 4 anys.

Els estudiants sabadellencs usuaris de la gestió unificada de menjadors ha passat de 1.648 usuaris al dia registrats de mitjana durant el curs 2013-14, a més de 2.700 comensals que hi ha aquest curs. Un increment de més d’un miler d’usuaris que significa un creixement del 40 per cent en 4 anys.
Part d’aquest augment s’explica perquè en els últims anys han crescut els alumnes que reben alguna beca de menjador que cobreix el 50, 70 i en alguns casos el 100 per cent del cost dels menús.
La gestió unificada va néixer per garantir el servei de menjador a tots els centres públics, incloent-hi aquells en què per si sol era deficitari. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga, posa de manifest que «l’actual model de gestió unificada es va iniciar sobre la base d’un servei que tradicionalment ha estat deficitari». Afegeix que «ara la situació ha canviat. Hi ha més alumnes usuaris, s’estan atorgant més beques, s’han introduït millores en alguns aspectes de la gestió i el servei genera benefici».

Per Berlanga, aquesta nova realitat «és una oportunitat per definir nous paràmetres que garanteixin que aquest augment del volum de negoci reverteixi en la qualitat del mateix servei, com també en el bé en el bé comú». El govern de la ciutat s’ha reunit amb la Comissió de la Gestió Unificada -on hi ha representades les associacions de mares i pares d’alumnes i les direccions de les escoles- per assolir un nou contracte del servei de gestió unificada. Fonts municipals indiquen que una de les línies de treball és «reduir la possibilitat de pròrroga del contracte actual de 2 a 1 any, temps que es considera necessari per consensuar el canvi amb la comunitat educativa i fer la tramitació administrativa pertinent». El nou model de la concessió es faria efectiu a partir del curs 2019-2020.
Així mateix, l’Ajuntament explica que continua treballant per la millora diària del servei i aquest primer trimestre de 2018 ha impulsat noves millores, com ara l’ús de més productes ecològics i de proximitat tant als menús com en les tasques de neteja i la incorporació de nous monitors en alguns centres.

To Top