Vallès

Exposició sobre la Riera de Caldes

Indicatiu que anuncia la Riera que travessa part dels Vallesos
Indicatiu que anuncia la Riera que travessa part dels Vallesos / CEDIDA

Aquesta exposició que podem veure, des d’aquest dilluns al Centre Cívic El Vapor de Santa Perpètua de la Mogoda, és un recull d’un treball participatiu que s’ha elaborat els darrers mesos i que explica les millores que ha experimentat aquesta riera, a través d’un procés participatiu ciutadà.

L’exposició «Viu la riera!» mostra de forma molt gràfica i entenadora, les fases de treball i actuacions que s’han fet en aquesta riera i els resultats del que ha estat un llarg procés de participació ciutadana que es va iniciar l’any 2016 per a la millora de la riera de Caldes.

A través d’aquest procés participatiu s’ha executat la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valoració i rehabilitació de la riera. Aquesta xarxa ciuadana ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments dels dos Vallesos, els Ajuntaments de Santa Perpètua, la Llagosta, Palau-Solità i Caldes, i també algunes entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

L’exposició s’articula entorn d’una selecció de fotografies i de peces audiovisuals recopilades al llarg d’aquest procés de participació. Hi podem sentir entrevistes de persones i entitats implicades, però també ponències a l’entorn d’aquest projecte i algunes excursions que mostren l’entorn de la riera.

Aquest projecte ha estat impulsat pel grup de recerca Regeneració de Territoris Intermedis (RIL) de UIC Barcelona School of Architecture, al costat d’investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona

Comentaris
To Top