Ciutat

El Consell Comarcal aprova un nou reglament per la cogestió de Mercavallès

Les instal·lacions de Mercavallès situades entre Sabadell i Terrassa
Les instal·lacions de Mercavallès situades entre Sabadell i Terrassa / ÒSCAR ESPINOSA

El Ple del Consell Comarcal celebrat aquesta setmana va aprovar la modificació definitiva del Reglament del Mercat comarcal de fruites i verdures Mercavallès. Aquesta aprovació permetrà que els paradistes gestionin directament determinats serveis de manteniment del mercat, com ara la neteja, la seguretat, els horaris, etc… L’aprovació d’aquest nou reglament també permetrà actualitzar algunes normes que havien quedat obsoletes, com els horaris -que el Mercat estigui obert de dilluns a divendres, excepte festiu o l’aplicació d’un nou supòsit de faltes lleus o greus.

Convenis parcials

Aquesta aprovació, doncs, obre les portes a l’establiment de convenis a través dels quals els paradistes es faran càrrec de serveis que fins ara són gestionats directament des del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El camí per arribar a aquesta cogestió de l’equipament va començar el gener passat, amb l’aprovació provisional, la presentació d’al·legacions i posterior resolució i la publicació al Butlletí Oficial de la Província en data del 31 de gener del 2018.

En total es modifiquen 9 articles i s’incorporen modificacions, com ara que s’estigui al corrent dels pagaments de les taxes i quotes abans de la transmissió de la parada. També s’amplia la venda a altres productes com la carn, el peix i altres queviures.

Actualment el Mercat de fruites i verdures, Mercavallès, està gestionat de forma mixta. Una part privada (la dels paradistes) i una de pública (el Consell Comarcal) de la qual en són els propietaris Sabadell i Terrassa.

Final de les concessions

Les concessions actuals acabaran el 2022. L’Associació de Majoristes d’aquesta instal·lació va presentar al·legacions. En aquestes insistia a fer una aposta amplia de gestió més enllà d’aquesta data de fi de concessió, deixant constància de l’interès dels paradistes en modificar els títols de concessions pel que fa a la seva durada. Els paradistes argumenten que qualsevol inversió necessària que es faci en aquest equipament comercial no podria ser amortitzat. Per aquest motiu, l’Associació proposa la possibilitat de prorrogar els títols de concessió.

La modificació del Reglament del Mercat va comptar amb els vots a favor dels grups comarcals de PSC, PdeCAT, ERC i el PP, mentre que en contra s’hi van posicionar el grup comarcal l’Entesa i es van abstenir els grups de les CAV-CUP i Ciutadans

Comentaris
To Top