Publicitat
Ciutat

Mercavallès preveu vendre unes 120 tones de castanyes i 200 de moniatos

Imatge d'un caixa de castanyes / ACN

Mercavallès calcula que es vendran 200 tones de moniatos

Imatge d'un caixa de castanyes / ACN

Ens trobem immersos de ple en l’època on les castanyes i moniatos són els amos i senyors dels carrers, amb les parades que es reparteixen arreu i que perfumen els carrers amb olors de llenya encesa. Al Vallès Occidental, Mercavallès preveu que es vendran unes 120 tones de castanyes, i 200 de moniatos, concentrats en aquests dies.

Són els càlculs a què ha tingut accés el Diari de Sabadell i que es remeten de les previsions que ha fet Mercavallès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es tracta d’un producte que té una major sortida a finals d’octubre i ens els primers dies de novembre, coincidint amb els dies forts al voltant de la castanyada.

A nivell metropolità, els Majoristes de Fruites i Verdures de Mercabarna (AGEM) preveuen vendre unes 400 tones de castanyes i 160 de moniatos, unes xifres similars a les de l'any passat malgrat que les suaus temperatures previstes per aquesta setmana. Pel que fa a les castanyes, la procedent de Galícia, pel seu sabor dolç i textura més suau, serà de nou la més demandada, seguida de la castanya extremenya.

La castanya del Montseny, també molt valorada, enguany arriba amb retard. Els preus, entre 2,5 i 5 euros el quilo en funció de la qualitat, es mantindran estables respecte anys anteriors. En quant als moniatos, el 80% precedeixen de Cadis i Màlaga amb preus que oscil·laran entre els 60 cèntims i 1,2 euros el quilo.

Tot i que la castanyada és una tradició molt arrelada a Catalunya, els majoristes asseguren que la climatologia és el factor clau per tenir unes vendes bones o molt bones de castanyes i moniatos. L'any passat, per exemple, el fred va ser protagonista per Tots Sants i les vendes de castanyes van superar àmpliament les 400 tones, una xifra que enguany es preveu menor donades les suaus temperatures previstes.

MAPA | Consulteu la parada de castanyes que teniu més a prop de casa

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top