ESPORTS

Carles Capellas rep el Premi Panathlon 2017

Carles Capellas durant el seu parlament després de rebre el premi / Lluís Franco

Un expert i apassionat del muntanyisme, Carles Capellas, va ser guardonat amb el Premi Panathlon 2017 en el transcurs del sopar anual de l’entitat presidida per Martí Sala celebrat en l’Hotel Urpí amb la presència dels socis que representen una bona part del teixit esportiu de la ciutat. Aquest any el jurat va valorar els coneixements i trajectòria d’aquest soci de la Unió Excursionista Sabadell de 65 anys que ha dedicat bona part de la seva vida a estudiar i informar sobre la muntanya.

Capellas va fundar i dirigeix el prestigiós Servei General de Muntanya (SGIM) situat a Can Jonqueres. Entre altres càrrecs, és representant de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada i també va tenir una participació clau en la realització de la taula d’orientació de la Mola. Ha publicat diferents treballs sobre alpinisme, ha col·laborat en més de 80 títols d’altres autors i és coautor de més de 20 exposicions temporals fixes.

El guardonat va voler compartir el premi amb el seu company del Servei General de Muntanya, Josep Paytubí, i va subratllar que “s’ha convertit en un dels millors centres documentats del món”. També va destacar el projecte de disposar d’un museu de la muntanya a Catalunya en un futur pròxim.

El president Martí Sala va fer un balanç positiu de la temporada del Panathlon Club i va avançar el desig de fer una petició a la Comunitat Europea perquè Sabadell sigui nomenada ciutat europea de l’esport el 2021. Una demanda que va recollir de bon grau la regidora d’Esports, Marisol Martínez, qui va insistir en la necessitat d’unir esforços per fer més potent la ciutat en tots els àmbits en el marc del projecte de la xarxa-clúster. També es va posar a disposició dels responsables del SGIM per col·laborar en la idea del museu i la possibilitat de cedir algun local.

Comentaris
To Top