Diners

Seguiment d’un 80% de la vaga del tèxtil

La vaga del sector tèxtil i de la confecció té un seguiment del 80% al Vallès Occidental

Manifestació dels sectors tèxtil i de la confecció / ÓSCAR ESPINOSA

Unes 300 persones s’han manifestant a Sabadell per reclamar un conveni “digne” del sector tèxtil i confecció. La protesta està convocada per CCOO, que s’ha quedat sola en la reinvidicació després que ahir UGT arribés a un preacord amb la patronal. Aquesta acció s’emmarca en la jornada de vaga, que va començar ahir a les deu de la nit i s’allargarà fins avui a la nit. El seguiment de la vaga ha tingut un seguiment del 80% al Vallès Occidental i un 70% a Catalunya i l’Espanya.

El sindicat reclama que cap salari estigui per sota dels 14.000 euros l’any, que s’accepti un increment salarial del 2% per a cada un dels anys de vigència i que es fixi una jornada raonable per al cinquè torn de treball. En canvi, la patronal del sector pretén mantenir un salari de 827 euros mensuals per a les categories d’auxiliar i especialista, que en la majoria de casos es tracta de dones que treballen en la confecció.

A les 11 hores, els manifestants han sortit de l’avinguda Francesc Macià, just davant d’El Corte Inglés amb una pancarta que ha encapçalat amb lema “Per un conveni digne”. A l’inici de la manifestació hi estava present el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco. Amb xiulets i tirant petards han recorregut els carrers del centre de la ciutat.

Unes de les més sonores eren les treballadores de l’empresa Italco, de Sant Quirze del Vallès. La presidenta del comitè d’empresa, Ana María Domínguez, va assegurar que de la plantilla de 440 treballadora, han seguit la vaga un 95%. “Som molt reivindicatives, només han quedat els serveis tècnics”, ha afegit Domínguez.

El final de la manifestació serà a l’edifici del Gremi de Fabricants, on està situada la seu de Texfor, que presideix ara la patronal del tèxtil. Al carrer Sant Quirze, han llegit un manifest i una traca ha posat fi a la protesta.

El secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, ha valorat com un “èxit” el seguiment de la vaga. Hernández va demanar a UGT que expliqui perquè ha signat el preacord amb la patronal que “no compleix el que vam acordar a l’AENC “. De totes maneres, ha recordat que CCOO té la majoria al sector, un 70%. “No hi ha conveni si no ho firma CCOO” ha assenayalat Hérnandez, que ha afegit que “el que van firmar ahir no serveix per a res”.

Comentaris
To Top