Ciutat

Detingut a Sabadell un lladre de cotxes per encàrrec

L’home formava part d’una banda que enviava els vehicles al Nord d’Àfrica i que ha estat desarticulada pels Mossos

Agents dels Mossos en una de les entrades del 9 de d'agost / MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat la matinada d’aquest dijous 9 d’agost una banda de lladres que robaven vehicles per encàrrec i després els enviaven al Nord d’Àfrica. Un dels arrestats va ser atrapat a Sabadell. En total s’han detingut vuit persones d’una organització que lideraven dos germans. Un d’ells, el líder, residia a Barberà del Vallès, mentre que l’altre vivia a cavall entre Màlaga, Cadis i el nord d’Àfrica. En total els Mossos els atribueixen 68 robatoris. A més, en una entrada i registre en un dels pisos els agents van trobar-hi diverses plantes de marihuana.

Modus operandi

Els robatoris eren sempre selectius. El segon germà especificava la marca, el model i fins i tot el color del vehicle i llavors el cap de la banda i la resta de lladres s’encarregaven de localitzar un cotxe amb les característiques sol·licitades i enviaven un ‘conductor’ des de l’Àfrica i que era l’encarregat de portar el cotxe fins allà. L’organització utilitzava dispositius moderns per accedir al vehicle i copiar-ne les claus.

La banda operava sempre de nit i, per evitar que els detectessin, utilitzaven diferents metodologies a l’hora de transportar els vehicles. En ocasions ho feien immediatament després de sostreure’l, aprofitant que no hi havia cap denúncia i que el propietari no era conscient que li havien robat. Altres vegades substituïen les matrícules originals del cotxe i les canviaven per unes altres que no figuraven a les bases de dades policials, i així no es detectaven.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos també van comprovar que els lladres havien arribat a traslladar alguns cotxes de dues marques específiques a una casa de Tarragona, i allà modificaven elements del vehicle, com el número de bastidor o les plaques de la matrícula. Un cop localitzat el cotxe i decidit quin dels tres mètodes utilitzaven per transportar-lo, la persona encarregada de conduir fins al Port d’Algesires venia a Catalunya i se l’emportava cap al nord d’Àfrica.

En els diferents registres que van fer els Mossos d’Esquadra, els agents es van trobar que en un dels pisos hi havia diverses plantes de marihuana. Els agents van requisar prop de 10 quilos d’aquesta droga i se la van emportar. Per això algun dels detinguts haurà de respondre, previsiblement, també per un delicte contra la salut pública.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top