Ciutat

El ‘Petó i adeu’ “no és per a les edats de 3 a 5 anys”

El regidor d’Espai Públic recomana alternatives als pares de nens de 3 a 5 anys

La senyalització 'Petó i adeu' al carrer Indústria / LLUÍS FRANCO

Quan comenci el curs escolar, el 12 de setembre, la principal novetat al voltant de les escoles seran les noves àrees de ‘Petó i adeu‘. Espais de zona blava i de càrrega i descàrrega que en les hores d’entrada i de sortida de les escoles es convertiran en zones per deixar i recollir els alumnes. Aquest curs es farà una prova pilot en tres escoles del Centre: la Sagrada Família d’infantil, Escola Pia i Escola del Carme.

Aquest divendres el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha assegurat que “el ‘Petó i adeu’ no està pensat per les edats tan primerenques de 3, 4 o 5 anys”, i pels pares amb nens d’aquestes edats “no hi ha opció diferent al que es feia fins ara: has d’aparcar el cotxe en algun lloc i venir caminant o venir a peu des del principi”. Guerrero creu que al voltant de les escoles on s’ha instal·lat aquest sistema hi ha espais de zona blava que o bé no està en funcionament en aquelles hores o “hi ha més permissivitat” perquè hi aparquin els cotxes uns minuts.

Des del consistori faran un seguiment dels resultats d’aquesta prova pilot per veure com funciona i si val la pena aplicar-lo en altres escoles, tot i que no a tot arreu té perquè ser la mateixa solució, segons Guerrero. El regidor republicà creu que en el cas del Centre el ‘Petó i adeu’ és una bona solució per un tipus d’escoles concretes amb concentracions de gent i problemes d’aparcament.

Agents cívics

Els primers dies de ‘Petó i adeu’ hi haurà policies i agents cívics, col·laboradors, que vetllaran pel bon funcionament de les noves parades, que el moviment sigui fluid i es respectin les sortides dels pàrquings. Els col·laboradors seran persones que, per exemple, fan treballs comunitaris per recuperar punts del carnet de conduir.

Comentaris
To Top