Ciutat

El Col·legi d’Advocats adverteix del perill d’ajornar la implantació de dos nous jutjats

Imatge d'arxiu
Els jutjats de Sabadell / Lluís Franco

El Col·legi d’Advocats de Sabadell (ICASBD) s’ha mostrat disconforme amb el retard en la implantació dels dos nous jutjats de primera instància previstos per aquest any al partit judicial de Sabadell. Els jutjats de primera instància núm. 9 i 10 de Sabadell havien d’entrar en funcionament durant el 2018.

“Ara, per via del Consell de l’Advocacia Catalana, se’ns ha informat que aquesta data s’endarrerirà fins al proper 2019, sense més concrecions”, ha manifestat el vicedegà de la institució i responsable de Relacions amb l’Administració de Justícia, Josep Farnés. El Departament de Justícia, però, al·lega que no pot garantir l’adequada dotació de mitjans per a l’entrada en funcionament dels nous òrgans en la data programada”.

“La situació als jutjats de Sabadell és de col·lapse absolut”, critiquen des de l’ICASBD, “i la implantació d’aquests nous jutjats són una prioritat constatada”. Així mateix, consideren que “s’ha endarrerit injustificadament” ja que “hi havia un marge ample per començar a adeqüar els mitjans”.

“Conseqüències catastròfiques”

Segons comenta el degà de la institució col·legial, Manolo Hernández, de confirmar-se l’ajornament, “les conseqüències que se’n poden derivar per a la ciutadania són simplement catastròfiques”, adverteix. “Cal recordar que fa gairebé un any que es va aprovar la creació d’aquests òrgans, de vital necessitat per al desenvolupament d’un accés a la Justícia real i efectiu al nostre partit judicial. Sembla temps més que raonable per haver dotat els mateixos dels mitjans materials i humans necessaris”, afegeix Hernández.

El Col·legi d’Advocats de Sabadell va adreçar una carta a la Conselleria de Justícia el passat més de juliol interpel·lant el Departament sobre aquesta qüestió. “De confirmar-se aquest ajornament indefinit, estaríem davant d’una notícia d’extrema gravetat que ni la nostra institució ni la nostra ciutat poden tolerar”, afirma el màxim responsable de la corporació col·legial.

Comentaris
To Top