Ciutat

Gemma Ruiz: “Impressiona ser la pregonera de la Festa Major”

Gemma Ruiz és una de les cares televisives més conegudes de la crònica periodística cultural i avui llegirà el pregó de la Festa Major

La periodista sabadellenca Gemma Ruiz / CEDIDA

Gemma Ruiz (Sabadell, 1975) és una de les cares més conegudes de TV3. Des dels 21 anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels telenotícies. Al setembre del 2016 va fer el seu debut literari, amb ‘Argelagues’ (Edicions 62). Avui serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major.

“Sento molt de respecte a l’hora de llegir el pregó però ho compensa la il·lusió de fer-lo per a la meva ciutat”, afirma la periodista sabadellenca. Es tracta del primer pregó que llegirà. “Mai se m’hauria acudit que algú em demanés ser pregonera, i això impressiona”, assenyala Gemma Ruiz.

Ha acceptat el repte perquè l’encàrrec era de Sabadell. “És d’aquelles coses que ni t’esperes ni t’imagines, encara que soni a tòpic, i mai de la vida m’hauria pensat que un dia m’arribaria la cita d’anar al balcó de l’Ajuntament a compartir coses de la ciutat amb la gent que està a baix, a la plaça Sant Roc”.

La periodista de TV3 avança que el pregó “no serà un repàs exhaustiu de la situació social i política de la ciutat, malgrat que com a periodista i sabadellenca segueixo fil per randa tot el que hi passa”. Fa molt de temps que no viu a Sabadell, però ve sovint a veure la família i està al dia d’allò que passa al municipi. “No he deixat mai de tenir contacte amb la ciutat. Per inspirar-me no m’he dedicat a revisar l’hemeroteca, perquè tampoc era el meu objectiu. Potser em perdo el detall de les coses, quan no es viu en un lloc passa això, però a grans trets estic al cas del canvi polític que hi ha hagut. Les coses importants no me les he perdut”, explica Gemma Ruiz.

Avui, a les 21 hores estarà al balcó de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Roc, els sabadellencs podran veure-la i escoltar-la en directe.

Comentaris
To Top