Ciutat

La Festa Major, festa grossa al carrer

La plaça Sant Roc es transforma per donar cabuda al ritual d’inici de la Festa Major

La imatge més festiva del Despertar de Festa Major amb el ball del Rodet i la Bòbina / ÓSCAR ESPINOSA

El ritual del Despertar de Festa Major no ha fallat. Un any més el concurs i ball del Rodet han donat el tret de sortida als actes de festa que comprimeixen la plaça Sant Roc encara més. Tots apretats per no perdre passada, però es veu que a ningú li importa massa haver-se d’encongir un dia com avui, o rebre alguna trepitjada o cop de colze del veí. La mirada comprensiva d’uns i altres ho diu tot… i és que mentre roda el Rodet (i aquí s’hi val la redundància) totes les mirades estant posades en ell i els nens i nenes que s’atreveixen a concursar. Els més petits ho han fet amb la Bobina, la germana petita del Rodet.

Un cop acabat el ritual del concurs, entre les salves de morter i les voltes del guanyador, els Bastoners de Sabadell han interpretat la seva dansa. Mentre els castellers es preparen per fer els Pilars d’Inici de Festa Major, un moment d’emoció, i que serà un petit aperitiu a la jornada castellera de diumenge migdia.

A punt per participar de la festa i  traient el nas i el caparrot, els Gegants de la ciutat acompanyats dels músics i geganters. Més tard s’han unit a ells en plena gatzara, la resta de colles de gegants de Covadonga, la Concòrdia, els de la Creu Alta i els de Pessebristes de Sabadell que juntament amb els Grallers baixen en cercavila des de ca l’Estruc. També han participat en el Despertar de Festa els Diables, que han fet un recorregut per diferents carrers del Centre amb el seu foc infernal.

Enguany hi ha hagut una novetat, totes les colles de gegants i capgrossos han anat en cercavila nocturna fins a Barraques. La gent els ha acompanyat tot lluint braçalets fluorescents.

Comentaris
To Top